İzmir’in Konak ilçesinde, motosikletli şahısların kendilerini taciz ettiğini öne süren 2 kızın polis tarafından darp edilmesi olayına ilişkin yürütülen soruşturmada, savcı, ’yaralama’ ve ’hakaret’ suçlarından polis hakkında 5 buçuk yıla kadar hapis istedi.

Edinilen bilgiye göre, İzmir’de 10 Ağustos gecesi Alsancak semtinde, evlerine dönerken motosikletli iki kişinin tacizine uğradıklarını iddia eden 22 yaşındaki Seray G. ve 19 yaşındaki arkadaşı Derya K., yolda gördükleri polisleri durdurarak yardım istedi. İddialara göre kızlar, polislere, "Plakayı alamadık, gördüyseniz yardımcı olabilir misiniz?" dedi. Seray G.’nin iddiasına göre bir polis memurunun, "Size bu kılıkla az bile yapmışlar. Halinize bakın" demesi üzerine tartışma yaşandı. Polislerden biri daha sonra iki kıza tekme ve yumrukla saldırdı. Vatandaşların araya girmesi ile polisler ve genç kızlar ayrıldı.

5 BUÇUK YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Genç kızları darp ettiği iddia edilen polis memuru hakkında İzmir Cumhuriyet Savcısı Nurettin Ulutaş tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede, polis memuru O.Y.’nin Derya K.’yı ’yaralama’, Derya K. ve Seray G.’ye ’hakaret’ suçlarından 5 buçuk yıla kadar hapsi istendi.

(Atakan Şen /İHA)