Paralel yapı iddialarına ilişkin mahkemece serbest kalan polisler adliye önünde açıklama yaparak operasyona tepki gösterdi.
Paralel yapı iddialarına ilişkin gerçekleştirilen 3’üncü dalga operasyonu kapsamında mahkemeye sevk edilen 12 şüpheliden 5’i tutuklanırken, 7 polis ise serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılan şüpheliler adliye önünde avukatları ile birlikte açıklama yaptı.
Tutuklanan 5 polisin kaçma ve delil karartma şüphesiyle tutuklandıklarını ifade eden Avukat Murat Erdoğan, tutuklanan polislerden eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, eski İstanbul Mali Şube Müdür yardımcısı Kazım Aksoy, Arif İbiş, Mustafa Demirhan ve Hüseyin Korkmaz’ın 2 Mayıs tarihli kararla Haziran ayında meslekten ihraç edildiklerini ve her hangi bir delil karartmalarının söz konusu olmadığını belirtti.
Mahkemedeki sorgusunun ardından serbest kalan Başkomiser İsmail Arpacı yaptığı açıklamada, gözaltına alınmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
Açıklama sırasında gözyaşlarını tutamayan Arpacı, “Allah’a şükürler olsun ki ben de bu soruşturmanın içerisindeydim. Vicdanım tamamen rahat’’ dedi.
Serbest bırakılan polis memurlarından Turgay Dükenmez ise, “Başımız dik, alnımız ak. Netice itibariyle serbest kaldık. İsnat edilen suçlardan hiçbiri somut delillere dayanmadığı anlaşıldı’’ ifadelerini kullandı.
(İHA)