Elazığ’ın Karakoçan ilçesi kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen ve silahlı İHA’nın etkin olarak kullanıldığı operasyonda sağ olarak yakalanan teröristin “Cigerxun” kod adlı Faruk Erdemir olduğu ve 1 milyon 500 bin liralık terör arananlar listesinde Mavi kategoride yer aldığı ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK’ya yönelik 23 Eylül’de Elazığ’ın Karakoçan ilçesi Bulgurcuk köyü kırsalında jandarma komando, jandarma özel hareket ve silahlı İHA ile eş zamanlı operasyon başlatılmış, operasyon sabaha kadar sürmüştü. Operasyonda Bulgurcuk köyü kırsalında silahlı İHA ile 4, jandarma komando timleri tarafından ise 2 terörist öldürüldü, 1 terörist de sağ yakalanmıştı.

Ölü ele geçirilen teröristlerle ilgili yapılan ilk incelemede terör örgütü PKK’nın sözde Dersim eyaleti sorumlusu "Dersim Ferhat" kod adlı Burak Aydemir olduğu belirlenmişti.

SAĞ YAKALANAN TERÖRİST MAVİ LİSTEDE

6’si ölü 1’i sağ yakalanan operasyonla ilgili yeni ayrıntılarda ortaya çıktı. Timler tarafından sağ olarak yakalanan teröristin sözde üst düzey cephe sorumlusu “Cigerxun” kod adlı 1973 Hakkari doğumlu Faruk Erdemir olduğu belirlendi. O teröristin 1 milyon 500 bin liralık terör arananlar listesinde Mavi kategoride arandığı ortaya çıktı.

Etkisiz hale getirilen "Dersim Ferhat" kod adlı Burak Aydemir isimli teröristin ise 23 Haziran 2008’de Gaziantep’in İslahiye İlçesi’nde 2 polisin şehit olduğu mayınlı saldırıda, 22 Ağustos 2016 tarihinde Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde 1 askerin şehit düştüğü saldırıda, Osmaniye’de 1 Nisan 2011’de 1 ve 28 Ekim 2011 tarihinde 2 polisin şehit olduğu saldırılarda yer aldığı ortaya çıktı.

Öldürülen terörist grubunda yer alanların Diyarbakır’daki bazı bombalı eylemler ile Bingöl’ün Yayladere ilçesinde 1 kişinin kaçırılmasında da yer aldığı öğrenildi.

(Halil İbrahim Varlı /İHA)