’Paralel yapı’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan bir polisin operasyondan 3 gün önce 1,5 yaşındaki oğlunu kaybettiği öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan polis memuru savcının talimatı ile gözaltına alınmadı.
Paralel yapı iddialarına ilişkin “yasadışı dinleme” ayağı kapsamında yapılan ikinci dalga operasyonlarında 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerden 21’i bugün adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında dün de 11 şüpheli adliyeye sevk edilmişti.
Operasyonda, gözaltı listesinde adı olan Polis Memuru Fatih Yılmaz’ın 1,5 yaşındaki oğlu Tuğrul Selim Yılmaz’ın operasyondan 3 gün önce lösemi nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi. Operasyon için Yılmaz’ın Tokat’taki evine giden polislerin, gözaltı işlemi yaptığı öğrenildi.
Ancak Yılmaz, hasta olan oğlunun 2 Ağustos’ta vefat ettiğini belirtti. Diyarbakır’da görevli olduğunu ifade eden Yılmaz, defin işlemleri için Tokat’ta olduğunu söyledi. Polisler, bu bilgileri soruşturma savcısı Okan Özsoy’a bildirdi. Savcının talimatı ile Yılmaz’ın iletişim ve adres bilgileri tespit edildi ve olayın anlatıldığı tutanak tutuldu. Bu işlemlerin ardından da Yılmaz serbest bırakıldı.
Yılmaz’ın daha sonra savcılığa ya da emniyete çağrılarak ifade vereceği öğrenildi.
(İHA)