Bursa'da oğlunu evlendiren 47 yaşındaki eski muhtar, düğün için gelini almaya gitmeden önce kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre olay, Orhaneli ilçesine bağlı Dereköy'de meydana geldi. 3 çocuk babası Zeki Özdemir, en küçük oğlu Cengiz Özdemir'i evlendirmenin mutluluğu içindeydi. Davetlilere yemekler ikram edildi, davul zurna eşliğindeki düğün ve kına eğlencesi düzenlendi. Adet gereği damadın arkadaşları gelinlik giyip çılgınca eğlendi. Eski muhtar gelen tüm konuklarıyla tek tek ilgilenip herkese teşekkür etti.

Coşkulu eğlencenin ardından kız almaya gidileceği saatlerde Zeki Özdemir, gelen misafirlere adet gereği sigara almak için evden çıktı. Aniden rahatsızlanan Zeki Özdemir, çağrılan ambulansla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Eğlenceler iptal edilirken, gelen ölüm haberi herkesi gözyaşlarına boğdu. Herkesin derdine koştuğu için çok sevilen Zeki Özdemir'in ardından ağıtlar yükseldi.

Zeki Özdemir'in cenazesinde gözyaşları sel olup aktı. Zeki Özdemir'in evinin önünde helallik alındığı sırada eşi Gönül, kızı Mevlide, büyük oğlu İrfan ve düğününde babasını kaybeden Cengiz Özdemir fenalık geçirdi. Bayılan ağabey için ambulans çağrıldı. Ayakta durmakta zorlanan aile bireylerini yine kendileri kadar üzgün yakınları teselli etti.

En mutlu günlerinde en büyük acıyı yaşadıklarını ifade eden ölen muhtarın damadı Ümit Çakır, "Hiçbir rahatsızlığı yoktu. Çok özeniyordu bu düğüne ama buna ömrü yetmedi. Büyük oğlunu, kızını evlendirmiş, geriye en küçük oğlu kalmıştı. Geceki eğlencenin ardından sabah hiçbir şeyi yoktu. Hep beraber ailesiyle kahvaltıyı yaptık. Gelen misafirlere adet gereği sigara alınır. O da, 'Benim misafirim en iyi sigarayı içer' dedi. Sigara almak için evden çıktığında rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. 'En küçük oğlumun düğünü, başka düğünümüz olmayacak' diye çok özeniyordu ama Cenab-ı Allah bizden, ailesinden daha çok sevmiş ki onu bizden aldı. Köylülerin babasıydı, esnaftı. Sözünün eriydi, seveni çoktu. Cenazesine binlerce kişi geldi. Acımız çok büyük. Böyle acı görülmez" diye konuştu.

Zeki Özdemir'den geriye düğün günü çekilmiş mutluluk fotoğrafları ve görüntüleri kaldı.