Bodrum’da öğrencileri taşıyan servis minibüsünde seyir halindeyken yangın çıktı. Öğrencilerin panikle minibüsten dışarı çıktığı anlar ve minibüsün alev alev yanması saniye saniye güvenlik kamerasınca kaydedildi.
Mehmet Aşık idaresindeki 48 S 0588 plakalı öğrenci minibüsünün motor bölümünde Cevat Şakir Mahallesi Ahmet Hoca Ahmet Yesevi Sokak üzerinde seyrettiği sırada dumanlar çıkmaya başladı. Dumanları gören öğrenciler sürücüyü uyardı ve sürücü minibüsü hemen durdurdu. Öğrenciler panikle minibüsten çıkarken sürücü Mehmet Aşık ve çevredeki vatandaşlar minibüsün kaputunu güçlükle açarak yangın tüpüyle alevleri söndürmeye çalıştı. Kısa süreli olarak sönen minibüsteki alevler yeniden büyüyerek minibüsü sardı.
Durumu ihbar alan Bodrum İtfaiye Grup Amirliği ekipleri bölgeye intikal etti. Köpükle alevlere müdahale eden ekipler kısa sürede minibüsü saran alevleri söndürdü. Yangın esnasında öğrenciler olan biteni korkulu gözlerle izlerken polis ekipleri çevrede güvenlik tedbirleri aldı. Sürücü Mehmet Aşık’ın ise olayın ardından hayli üzgün olduğu görüldü.
Yangını söndüren itfaiye ekipleri bir süre daha soğutma çalışması yaptı. Ön kısmı tamamen yanan ve koltukları da hasar gören minibüs kullanılamaz hale geldi. Öğrenciler de kendi imkanlarıyla okullarına gittiler.
Aracın ön kısmında oturan Bodrum Anadolu Lisesi öğrencisi Akın Pehlivan, o anları şöyle anlattı:
"Arabanın ön kısmında oturuyordum. Birden dumanlar çıkmaya başladı. Şoförü uyardım hemen duman geliyor diye. Şoför de hemen arabayı durdurup bizi indirdi. Biz kurtulduk ama araba yandı. Arabanın içinde 17 kişiydik."
Emre Köse adlı öğrenci ise "Arabadan zaten mazot kokusu geliyordu. Köşeyi döndükten sonra duman çıkmaya başladı" ifadelerini kullandı.
Öte yandan olay çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi.
(İHA)