İzmir’in Urla ilçesinde 11 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla 142 yıl hapsi istenen ve başka bir suçtan tutuklu bulunan edebiyat öğretmeni O.O.Ö. hakkında savcı mütalaa verdi. Savcı verdiği mütalaada, sanığın beş mağdur yönünden beraatini talep ederken, altı mağdur yönünden 15’şer yıldan toplam 90 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.
İzmir’in Urla ilçesinde, geçen yıl Nisan ayında bir kız öğrenci, edebiyat öğretmeni O.O.Ö. tarafından tacize uğradığını iddia etti. Aile bunun üzerine savcılığa başvurarak, öğretmen hakkında şikayetçi oldu. Öğretmen O.O.Ö., başka bir okula tayin edilirken, 11 kız öğrenci velisi daha öğretmenden aynı gerekçelerle şikayetçi oldu. Velilerin şikayeti üzerine gözaltına alınan öğretmen O.O.Ö, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şikayetçi ailelerin avukatları tarafından yapılan itiraz üzerine, bir üst mahkeme öğrencileri taciz ettiği iddia edilen öğretmeni tutuklamıştı. Tutuklandıktan 5 ay sonra tahliye edilen öğretmen, bu kez hakkında kesinleşen başka bir suçtan dolayı cezaevine girdi.

142 YIL HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYOR
İzmir Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, başka bir suçtan tutuklu bulunan öğretmen O.O.Ö ile mağdur aileler katıldı. Yapılan son duruşmada, mütalaa veren iddia makamı savcı, sanığın beş mağdur yönünden beraatini talep ederken, altı mağdur yönünden 15’şer yıldan toplam 90 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Savcının mütalaasından sonra söz alan sanık avukatı ile mağdur ailelerin avukatları, yazılı beyanda bulunmak için süre istedi. Mahkeme heyeti, avukatların bu talebini kabul ederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
(İHA)