Özür grubu atamalarında il-ilçe emrinin uygulanmasını isteyen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Beraberlerinde getirdikleri saz eşliğinde besteledikleri şarkıları seslendiren öğretmenler, renkli bir eyleme imza attı.

Özür grubu atamalarında il-ilçe emrinin uygulanmasını isteyen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. 'Özür Grubu Ataması Mağduru Öğretmenler' adıyla gerçekleştirilen eylemde, öğretmenler sloganlar atarak pankart açtı. "Parçalanmış aile istemiyoruz", "İl emri yoksa, çocuk da yok" şeklinde pankartlar taşıyan öğretmenler, seslerini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya duyurmak istedi. Ailelerinden uzak kaldıklarını anlatan öğretmenler, beraberinde getirdikleri maskeleri de yüzlerine geçirdi.

Eylemin sonunda ise kadın öğretmenler evliliğin sembollerinden olan gelin duvaklarını saçlarına taktılar. Öğretmenler ayrıca, besteledikleri şarkıları da saz eşliğinde, esprili bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı'nın önünde seslendirerek renkli bir eyleme imza attı. Çevik kuvvet polisi önlem alırken, eylem olaysız bir şekilde sona erdi.