Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında aralarında öğretmen ve sağlık çalışanlarının bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. PKK propagandası yapma suçundan hakkında işlem yapılan bazı şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 1 ABD doları çıktı.
Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan ihbarlarda aralarında sağlık çalışanları ve öğretmenlerin de bulunduğu kişilerin PKK terör örgütü propagandası yaptıklarının bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında 30 kişi hakkında arama, el koyma ve gözaltına alma kararı verilirken, olayla ilgili 23 kişi gözaltına alındı.
Soruşturma kapsamında evlerinde arama yapılan öğretmen M.E.Ç., M.A. ve M.B.’nin evinde 1’er adet ABD doları ve PKK terör örgütüne ait materyal bulundu. Öğretmen M.N.B., U.Ç., M.D., N.D. ile doktor B.K., A.Ç. ve sağlık çalışanı T.D.’nin evinde yapılan aramalarda PKK terör örgütüne ait materyaller bulundu. Doktor M.S., öğretmen A.D., sağlık çalışanı Y.A. ve H.İ. ile Midyat Denetim Müdürlüğünde Sosyolog T.K.’nin evinde yapılan aramada FETÖ/PDY örgütüne ait materyal tespit edildi.
PKK propagandası yapma suçundan hakkında işlem yapılan bazı şüphelilerde 1 ABD dolarının çıkması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı her iki örgüt arasındaki bağlantının tespiti için soruşturmayı derinleştirdi.
(İHA)