Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın evine giren hırsızlar, başka bir hırsızlık olayında güvenlik kameralarına yakalandı. Şişli’deki bir evden çaldıkları kasayı parçalamak üzereyken suçüstü yakalanan şüphelilerin, kasayı apartmandan dışarı çıkarmak için görevli temizlik işçisinden yardım istediği öğrenildi.

CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın Üsküdar’daki evine 16 Ekim tarihinde gündüz saatlerinde giren biri kadın 2 kişi, başka bir olayda suçüstü yakalandı. İhbar üzerine polis, Ataşehir’deki 3 katlı bir otoparkın içerisinde 2’si kadın 5 kişiyi bir kasayı açmaya çalıştığı esnada suçüstü yakaladı. Çilingirin açtığı kasadan 3 bin 500 TL ile 200 bin dolar değerinde mücevher çıktı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen şahısların kasayı Şişli’deki bir adresten çaldıkları öğrenildi. Güvenlik kamerasına yansıyan kasa hırsızlığında, biri kadın biri erkek iki şüphelinin yüzlerini kapatarak apartmanın içine girdiği görünüyor. Şüpheliler, battaniyeye sardıkları kasayı asansörden çıkarmaya çalışıyorlar. Kasayı çıkaramayan iki şahıs dışarıdan temizlik görevlisini çağırıyor. Şüpheliler temizlikçinin yardımıyla kasayı dışarıya çıkarıyor.

Görüntüleri inceleyen polis, 2 zanlının, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın evine giren hırsızlarla aynı kişiler olduğu tespit etti. Salıcı’nın evine giren şüphelilerin, içeride yer alan parti rozet ve belgeleri nedeniyle çekinip bir şey almadan ayrıldıkları belirlendi.

Olayla ilgili gözaltına alınan H.H.Y. (49), N.Y. (51), F.Y. (29), A.A. (28) ve C.S. (48), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.