İzmir’de, kendini MHP Milletvekili Oktay Vural’ın yakın arkadaşı bir doktor olarak tanıtıp çevresindekilerin güvenini kazanan Hamit Aras sahte isimli kişi, nişanlısının ablası da dahil üç kişiyi 325 bin TL dolandırarak nişanlısıyla birlikte kayıplara karıştı.
İzmir’de kendini MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın yakın arkadaşı ve Konya’da özel bir hastanede uzman cerrah olarak tanıtan kişinin, bu yolla çevresindekilerin güvenini kazanarak dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı. İddiaya göre kendini Hamit Aras diye tanıtan kişi, 4,5 yıl önce Duygu Büyükçoban ile aile arasında nişanlandı. 1,5 yıl önce İzmir’in Yeşilyurt semtinde müteahhit Mustafa Uzunal’a ait dükkana ‘eşim’ diye tanıttığı Duygu Büyükçoban ve bir arkadaşıyla gelen Aras, Uzunal’ın dükkanını eşi için kiralamak istediğini söyledi. Dükkanı kiraladıktan sonra kirasını zamanında ödeyen, hafta sonları görüştüğü Uzunal ile yakın arkadaş olan Aras, Uzunal’a uzman cerrah olduğunu, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın yakın arkadaşı olduğunu ve 1. sıradan MHP Kırşehir Milletvekili adayı olacağını söyledi. Kendini inandırmak için doktor üniformalı fotoğraflar dahi bastıran Aras, bu şekilde güven kazarak Uzunal’dan parça parça olmak üzere toplam 133 bin TL borç aldı. Nişanlısının hemşire ablasının da kredi kartlarını kullanan, kendisi için kredi çektiren Aras, baldızından yaklaşık 150 bin TL, Uzunal’ın arsa sahibi Hüseyin Kavaş’tan da sahte Hamit Aras imzalı senet karşılığı 42 bin TL para kopardı. Paraları aldıktan sonra nişanlısı ile kayıplara karışan Aras’ın başka insanları da dolandırabileceğinden şüphelenen mağdur Mustafa Uzunal, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

“YÜZÜNÜ DEĞİŞTİRİYOR OLABİLİR”
Hamit Aras’ın Hamit Aras isminden başka Ali Güzel ve Erhan Uçar takma isimlerini de kullandığını daha sonradan öğrendiklerini belirten müteahhit Mustafa Uzunal, “İlk tanıştığımızda kaza nedeniyle yüzüne estetik yaptığını söylemişti. Paraları geri ödemeyip ortadan kaybolunca eski fotoğraflarını bulduk. Yüzünün her fotoğrafta farklı olduğunu gördük. Belki başka insanları yüzünü ve kılığını değiştirerek dolandırmıştır. Benden borç istedi, bankadan kredi çekip kendisine verdim. Doktor diye güven sağladı. Ablamın ameliyatını bile kendi çalıştığı hastanede tedavi ettireceğini söyledi” dedi. Hamit Aras sahte ismini kullanan kişinin doktor kıyafetli resimlerini ve bankada çekilen görüntüleri savcılığa delil olarak sunan Uzunal, parasını geri almak için mücadele vereceğini söyledi.

“BANKA HESABI PHOTOSHOPLU”
Hamit Aras sahte isimli kişinin, kendisine ait yaklaşık 3 milyon lirası ve dokuz adet otobüsü olduğunu söylediğini kaydeden Uzunal, “Bu paraları baldızının hesabına yatırdığını söyledi. İnternet bankacılığı kullanıyordu. Bana bilgisayardan hesaptaki paraları gösterdi ama sonradan baldızı ile baktık ki öyle bir hesap yok. Sanırım onu da photoshopla yaptı. Çalıştığını söylediği hastanede öyle bir bir olmadığını öğrendik. Otobüs plakaları da 80’li yıllardan kalma” diye konuştu. Arsa sahibi Hüseyin Kavaş’ı da 42 bin TL ile dolandırdığını ifade eden Uzunal, “Hüseyin Kavaş’a ‘dairelerinin üçünü birden 640 bin liraya alayım ama sen önce bana 42 bin TL ver, senet imzalayayım’ demiş. Senette Hamit Aras yazıyor ama o da sahte bir isim. Herkes şaşkın. Suç duyurusunda bulundum. İnsanlar ‘doktorum, hakimim, savcıyım’ diyen herkese güvenmesin. Bu adam bin bir surat. İnsanlık bitmiş. ‘Doktorum’ diyenden uzak duracağım” dedi.

“HALEN ŞOKTAYIM”
Kardeşinin nişanlısı olduğu için eniştesine güvendiğini ve dolandırıldığını belirten hemşire Pınar Büyükçoban da halen şokta olduğunu ve olaylara inanamadığını söyledi. Kendine ait yedi adet kredi kartı olduğunu, çektiği kredinin 70 bin TL’yi bulduğunu ifade eden Büyükçoban şöyle konuştu: “Şimdilik 150 bin borcum görünüyor ama hepsine bakmadım. Sanırım 200 bini bulacak. Ona kardeşim aracılığıyla güvendim. Benim hesabıma para yatırdığını söylüyordu ama öyle bir hesap da yokmuş. Her şey zaman içinde oldu. Sindire sindire dolandırdı. Halen şoktayım. Hamit Aras diye bir kimlik yok. İkisi de kayıp. Ben de dava açacağım”
(İHA)