Gaziantep’te bir lisenin çatı katında çıkan yangın kontrol altına alınırken, okul yönetiminin yangını fark ederek birkaç dakika içinde 750 öğrenciyi tahliye etmesi, olası bir faciayı önledi.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Değirmiçem Mahallesi Ayten-Kemal Akınal Anadolu Lisesi’nin çatı katında bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangının hemen ardından okul yönetimi 43 öğretmenle birlikte derste olan 750 öğrenciyi tahliye etti. Büyük panik yaşan öğrenciler okuldan tahliye edilirken, itfaiye ekipleri de kısa sürede alevlere müdahale etti. Yaklaşık bir saat süren müdahalenin ardından yangın tamamen kontrol altına alındı.

Bu sırada olayı duyar duymaz okula gelen Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin olay yerinde incelemelerde bulundu. Milli Eğitim Müdürü Serin yangının kontrol altına alındığını ifade ederek, "Şu anda yangın tamamen söndürüldü ve soğutma çalışmaları yapılıyor. Soğutma çalışmalarının ardından incelemeler yapacağız. Çatının yenilenmesi gerekiyorsa buradaki öğrencilerimizi başka bir okula aktaracağız. Bu okulda 750 öğrencimiz ve 43 öğretmenimiz bulunuyor. Herhangi bir yaralı yok ancak iki öğrencimiz psikolojik olarak biraz etkilenmişler. Üzüldüğümüz tek şey okulumuzda bir müddet eğitim öğretim yapılamayacak olmasıdır" dedi.

Serin, öğrencilerin tahliyesi konusunda hızlı hareket edildiğini ve olası bir facianın önüne geçildiğini ifade ederek, "Yöneticilerimiz çok hızlı bir şekilde öğrencilerimizi tahliye etmişler. Bu açıdan herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı" diye konuştu.