Samsun’da okulların açılması üzerine Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri okul önlerinde ve okulun yanındaki park ve bahçelerde şüpheli kişiler üzerinde uyuşturucu denetimi yaptı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü Sokak Suçlarıyla Mücadele Büro Amirliği ekipleri okulların eğitim ve öğretime açıldığı ilk gün Samsun’da bulanan özellikle liselerin önünde ve okulların yakınındaki park ve bahçelerde uygulama yaptı. 10 ekip ve 32 personelin katıldığı uygulamada yeni hizmete giden motosikletli timler de görev aldı. Uygulamada amacın narkotik polisinin sokaktaki varlığını hissettirerek uyuşturucunun sokak düzeyine ulaşılabirliğini önlemek ve gençleri uyuşturucudan kurtarmak olduğu öğrenildi.
Polis ayrıca uyuşturucu madde aramanın yanı sıra şüpheli kişileri de kimlik soruşturmasından geçirdi. Denetimlerin kararlı bir şekilde devam edeceği öğrenildi.

TRABZON POLİSİ DE GÖZ AÇTIRMADI
Edinilen bilgiye göre, Trabzon’da okul önlerinde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik yapılan çalışmalarda okul yönetimleri ve veliler uyarıldı. NTP ekipleri; tüm okulların etrafından önlem alarak torbacı olarak isimlendirilen uyuşturucu satıcılarına göz açtırmayacak. NTP ekipleri, veliler ve okul yönetiminden şüpheli görülen kişilerin 155 Polis İhbar Hattı’nı aramalarını istedi.
(İHA)