Beşiktaş-Galatasaray derbisinde gözaltına alınan 67 kişi 1 yıl müsabakalardan men cezası aldı. 1 yıl stada giremeyecek olan 67 kişi maç saatlerinde adreslerine en yakın karakola giderek imza atacak.

Beşiktaş ve Galatasaray arasında Olimpiyat Stadı’nda oynanan derbinin uzatma dakikalarında olaylar çıkmış, Beşiktaş taraftarı sahaya girmişti. Çıkan olayların ardından maç tatil edilmiş, olay çıkaran 67 kişi gözaltına alınmıştı. Başakşehir Polis Merkezi’ne götürülerek haklarında tutanak tutulan 67 şüpheli 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliği’ önlemeye yönelik kanun kapsamında 1 yıl süre ile futbol müsabakalarından men edildi. Zanlılar, müsabakaların olduğu saatlerde ikametlerine en yakın polis merkezine giderek imza atacak.

Olayla ilgili soruşturmanın Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüleceği öğrenildi.

Şüpheliler hakkında ‘hakaret içeren tezahürat yapmak’, ‘spor alanlarına usulsüz olarak girmek’, ‘müsabakada yasak alanlara girmek’ ve ‘spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi’ maddelerince tazminat cezasından 3 yıl hapis istemine kadar iddianame düzenleneceği öğrenildi. Ayrıca gözaltına alınan 67 kişinin dışında stattaki sabit kamera ve polis kamerasına yansıyan görüntülerden olaylara karışanların tespit edilmesi bekleniyor.

Statlara 1 yıl girmeme cezası alan şüphelilerin isimleri, sürenin dolmasının ardından otomatik olarak sistemden silinecek. Öte yandan 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair çıkan kanun sonrasında İstanbul genelinde yaklaşık 300 kişinin 1 yıl süre ile statlardan men edildiği öğrenildi.