İzmir'de apandisit diye kanser hücresi alındıktan 2 yıl sonra hayatını kaybeden avukat Mehmet İsen'in (35) eşi ile 2 çocuğunun Sağlık Bakanlığı'na karşı açtığı 1 milyon maddi, 200 bin TL manevi tazminat davasında, bilirkişinin raporu mahkemeye sunuldu. Raporda, 1 milyon TL tazminat talebinin doğru olduğu belirtildi.

Karın ağrısı şikayetiyle 2006 yılında gittiği Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde apandisit teşhisi konulan Mehmet İsen, doktorlar tarafından ameliyat edildi. Patolojiye gönderilen ve kanser riski taşıdığı belirtilen tümör parçası ile ilgili rapor doktorların gözünden kaçtı. Mehmet İsen 2 yıl sonra kolesterol tahlili yapmak isteyince korkunç gerçeği öğrendi. Aradan geçen 2 yıl süre içinde sıvı halindeki kanser, vücudundaki tüm organları sardı. Vücuttaki organları sinsi bir şekilde saran kanser türü, "Müsinoz Kistatenom" patoloji raporunu, ameliyatı yapan

doktorların gözden kaçırdığı ortaya çıktı. Sıvı halindeki kanser hücreleri bir dizi ameliyatlarla alındı. Günden güne eriyen Mehmet İsen, 35 yaşında hayatını kaybetti.

İhmalin ardından ailenin avukatı Ender Benli, konuyu yargıya taşıdı. Ameliyatı yapan ve kanser hücresi yazan patoloji raporunu gözden kaçıran sorumlu doktorlar hakkında ceza davası açan Benli, ayrıca geri kalan eş ile 2 çocuk için 1 milyon TL maddi, 200 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açtı. İzmir 1. İdare Mahkemesi, sorumlu doktorların ifadelerine başvurdu. Mahkeme iddiaların doğruluğunu araştırırken, bir yandan da açılan 1 milyon 200 bin TL'lik tazminat dosyasını bilirkişiye gönderdi.

Ölen avukat Mehmet İsen'in ailesi tarafından talep edilen 1 milyon maddi, 200 bin TL manevi tazminat talebini inceleyen hesap uzmanı hukukçu bilirkişi Ali Naci Özdoğan, hazırladığı 5 sayfalık raporu mahkemeye sundu. 35 yaşında ölen Mehmet İsen'in aylık kazancını, 33 yıl sonra ölecekmiş gibi gelirini hesaplayan bilirkişi Ali Naci Özdoğan, aileye faizi hariç 665 .679,16 TL maddi tazminat ödenmesi gerektiğini raporunda belirtti. Bu rakama faizler de eklendiğinde maddi tazminatın 1 milyon TL'yi bulduğu belirtildi. Hesap uzmanı bilirkişi, 200 bin TL'lik manevi tazminatla ilgili raporunu önümüzdeki günlerde mahkemeye sunacak. Paranın hiçbir zaman acıyı dindirmediğini belirten Av. Erdal Benli, "Bilirkişinin hesaplamasına katılıyoruz. Emsal teşkil eden bu dava, umarız dikkatsizlik sonucu yaşanan ölümler için ders olur" dedi.