Muş Valiliği, 2 teröristin öldürüldüğü, 2 teröristin de yakalandığı çatışmayla ilgili bir açıklama yayınladı.Açıklamada, öldürülen kadın teröristin boynunda Hristiyanlığı simgeleyen Haç kolyesi olduğu belirtildi.
Muş Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Muş İl Emniyet Müdürlüğünce PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerine ilişkin yürütülen istihbari çalışmalar sonucunda; il merkezinde 2 araç ile eylem yapacağı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek için gerekli kontrol tedbirleri alınmıştır. 1 Ağustos 2016 günü saat 22.00 sıralarında Bingöl yolu üzerindeki yol kontrol noktasındaki güvenlik güçlerine 2 araç ile gelen teröristlerce el bombası atılmış ve uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır. Çıkan çatışmada biri erkek, biri kadın olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirilerek, PKK/KCK terör örgütü adına faaliyette bulunan 2 şahıs da yakalanmıştır. Araç içinde toplam 2 teröristin çıkan çatışmada etkisiz hale getirildikleri tespit edilmiş, araç ve teröristler üzerinde yapılan aramada; 3 adet el bombası, 2 adet tabanca, 7 adet Kaleşnikof şarjörü, birçok ilin nüfus ve sağlık müdürlüklerine ait mühürler, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait ehliyet ve pasaport basımında kullanılan mühürler, 6 adet sırt çantası (çanta içinde bomba yapımında kullanılmak üzere) 29 adet elektrikli kapsül, 100 adet normal kapsül, 18 adet elektronik kelepçe, 6 adet yüksek voltaj pil, 2 elektrikli saat düzenekli devre saniyeli fitil, uzaktan bomba patlatmada kullanılan kumanda, telsiz sistemleri, direnç ölçüm makinesi ve çeşitli hırdavat malzemeleri ele geçirilmiştir. Ölü olarak ele geçirilen kadın teröristin boynunda Hıristiyanlığı simgeleyen Haç kolyesi taşıdığı tespit edilmiştir” denildi.
Yaşanan olayın ardından Muş’ta geniş güvenlik önemleri alınmaya başlandı. Şehrin giriş ve çıkışlarında güvenlik tedbirleri attırılırken, yol kontrol noktalarında çelik yelek ve kask takarak önlem alan polisler ise her an olası saldırılara karşı tetikte bekliyor.
(İHA)