Bursa'nın İnegöl ilçesinde, geçen ocak ayında kaybolduktan bir gün sonra dere yatağında cesedi bulunan mobilyacının öldürülmesine karıştığı iddiasıyla tutuklanan karısı serbest kaldı.

Edinilen bilgiye göre, 46 yaşındaki 3 çocuk babası mobilyacı H.Ö., 15 Ocak 2014 tarihinde akşam namazından sonra özel otomobilini alarak evden çıktı. O gece eve dönmemesi üzerine eşi durumu sabah saatlerinde kayınbiraderi A.Ö. ve yeğenlerine bildirdi. Ailenin kayıp başvurusu yaptığı sırada, mobilyacının cesedi İnegöl’e bağlı Konurlar ile Bahariye köyü arasındaki ormanlık alanda, dere yatağında bir çoban tarafından bulundu.

Cinayetle alakalı geniş çaplı araştırma yana İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayla ilgili C.Y., İ.O., S.A., E.A., S.E. isimli şahıslar ile S.Y. isimli kadını gözaltına aldı. Jandarma ekipleri, ölen şahsın son cep telefonu görüşmeleri ve aracının bulunduğu bölge ile cesedin bulunduğu bölgedeki güvenlik kameralarını da tek tek inceledi. 30 kişinin sorgulandığı, 15 evde aramalar yapıldığı bildirildi.

Maktulün telefonla son görüştüğü kişi olan, daha önce yanında çalışan 26 yaşındaki Ü.O. da gözaltına alındı. Ü.O., kendisinin cinayete karıştığını, ancak cinayeti asıl İ.O. ile S.A.’nın işlediğini iddia etti. Ü.O, öldürülen mobilyacı H.Ö.’nün eşi 39 yaşındaki H.Ö.’nün, kendisine ev vaadinde bulunarak, kocasını öldürmesini istediğini ileri sürdü.

Ü.O.’nun, define bulma hayaliyle kazı yapan mobilyacıya, yanında getirdiği av tüfeği ile arkasından ateş ettiği belirtildi. Asıl cinayet zanlısı Ü.O.’nun ilk ifadesinde suçladığı İ.O. ile S.A. ise, suça karışmadıkları tespit edilerek mahkemece serbest bırakıldı. Cinayeti ortaklaşa işledikleri iddia edilen 26 yaşındaki Ü.O. ile ona yardım ve yataklık yapmakla suçlanan 14 yaşındaki E.A. ile öldürülen mobilyacının eşi H.Ö. tutuklandı.

21 Ocak 2014 tarihinde cinayete ortaklık ettiği gerekçesiyle tutuklanan mobilyacının eşi H.Ö., avukatlarının mahkeme heyetine itirazda bulunması üzerine, şüphelilerin cinayeti itiraf etmesi ve delil yetersizliği sebebiyle dün serbest bırakıldı.