Ege Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenci, IŞİD’ın Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto amacıyla İzmir’de düzenlenen eylemde başından vurularak hayatını kaybeden Ekrem Kaceroğlu ve Kobani’de IŞİD’e karşı YPG saflarında savaşırken ölen Suphi Nejat Ağırnaslı adına fidan dikti.
Ege Üniversitesi öğrencileri, IŞİD’in Kobani’ye (Ayn el Arap) yönelik saldırılarını protesto amacıyla kütüphane önünde toplanarak öğrenci çarşısına kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşte Türkçe ve Kürtçe sloganlar atan öğrenciler, Kobani halkının yanında oldukları mesajını verdi. Eylem yapan grup, IŞİD’ın Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto amacıyla İzmir’de düzenlenen eylemde başından vurularak hayatını kaybeden Ekrem Kaceroğlu ve Kobani’de IŞİD’e karşı YPG saflarında savaşırken ölen Suphi Nejat Ağırnaslı adına fidan dikti. Fidanların üzerine Kaceroğlu ve Ağırnaslı’nın fotoğrafları konuldu.

“KOBANİ’DE DEVRİM YAŞANIYOR”
Yürüyüşün ardından halka oluşturularak marş söyleyen grup, Ağırnaslı’nın veda mektubunu okudu ardından basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Seyithan Semo, “Bugün Kobani’de bir devrim yaşanıyor. Bu devrim, eşitliğin devrimidir. Bu devrim, özgür yaşamın devrimidir. Bu devrim, kadın devrimidir ve en önemlisi bu devrim, bütün renklerin, kültürlerin, dillerin ve halkların kardeşliğinin devrimidir. Biz gençler olarak Suphi Nejat Ağırnaslı ve Ekrem Kaceroğlu yoldaşların huzurunda devrim şehitlerini saygıyla anıyor ve onların bıraktığı yerden devam edeceğimize söz veriyoruz” dedi. Grup daha sonra Kaceroğlu ve Ağırnaslı adına iki fidan dikerek Kaceroğlu ve Ağırnaslı’nın fotoğraflarını fidanların üzerine astı.
(İHA)