İstiklal Caddesi üzerinde omuz atma tartışması yüzünden yaşanan kavgada Ayhan Kaya’nın bıçaklanarak öldürülmesi davasında, 3 sanık “kasten öldürme” suçundan 25’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. 
Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde omuz atma tartışması yüzünden yaşanan kavgada Ayhan Kaya’nın kemerle dövüldükten sonra bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin 3 sanık hakkında açılan davanın karar duruşması görüldü.
İstanbul 21’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Hasan Düman, Cihan Arslan ve Ferdi İnci cezaevinden getirilirken, maktul Ayhan Kaya’nın ağabeyi ile taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.
Duruşmada son savunması sorulan sanık Ferdi İnci, “Olaydan sonra izlediğim kamera görüntülerinden çıkardığım sonuç bana yumruk atılması üzerine kendimi savunmak için kemerimi kullanmış olmamdır. Bize küfür edilmesi üzerine bu olay meydana geldi. Olayın bu hale gelmesinden pişmanım. Ani gelişen bir olaydır. Cihan da bıçak bulunduğunu ve eline aldığını görmedik. Görsek müdahale ederdik pişmanım” dedi.

“OLAY NEDENİYLE ÜZÜNTÜ YAŞIYORUM"
Kendisine saçı ve sakalı nedeniyle hakaret edildiğini belirten sanık Hasan Düman, “Ben de bu nedenle kendimi korudum. Küfür etmedim, sadece kendisini uyardım. Ferdi İnci olayı ayırmak için araya girdi. Buna rağmen bize yumruk atmaya başladı. Olay bu noktaya geldi. Ben de olay nedeniyle üzüntü yaşıyorum” ifadelerini kullandı. 
Sanık Cihan Arslan ise son savunmasında, “Küfürle ve bize saldırıyla olay başladı. Ayırmak için çok uğraştık. Başaramadık. Olay nedeniyle pişmanım” diye konuştu.

MÜEBBET HAPİS 25’ER YILA İNDİRİLDİ
Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıklar Cihan Arslan, Ferdi İnci ve Hasan Düman’ı “kasten öldürme” suçundan önce müebbet hapse çarptırdı. Cezanın sanıkların üzerindeki olası etkileri ve samimi savunmalarını dikkate alan mahkeme, indirime giderek müebbet hapis cezalarını 25’er yıla düşürdü.

6 POLİSE ’İHMAL’ SORUŞTURMASI
Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 4 Temmuz 2015 gecesi "omuz atma" tartışması yüzünden yaşanan kavgada 28 yaşındaki Ayhan Kaya kemer ve yumruklarla dövülmesinin ardından bıçaklanarak öldürülmüştü. Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar Cihan Arslan, Ferdi İnci ve Hasan Duman’ın “kasten öldürmek” suçundan müebbet hapisle cezalandırılmaları isteniyordu. Cinayete geç müdahale ettikleri öne sürülen güven timlerine bağlı 6 sivil polis hakkında da "görevi ihmal" suçundan ayrı bir soruşturma yürütülüyor.
(İHA)