Konya’da bir iş yerine girerek yardım kutusu, yazar kasa ve kola çalan şüpheli güvenlik kamerasından kaçamayınca polis tarafından kısa sürede yakalandı.

Olay, 24 Ekim’de merkez Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi Bostan Çelebi Sokakta bulunan bir işyerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İşyerinin kapalı olduğunu gören Hırsız E.K.(14) ve M.Y.(14) gece saat 01.30 sıralarında camını kırdı. Şüphelilerden içeri giren E.K. yazar kasayı pense ile sökerek dışarıda bekleyen arkadaşı M.Y. verdi. Dükkan içerisinde gezen hırsız daha sonra yardım kutusu ve iki tane kola çalarak kaçtı.

İş yeri sahibi, sabah geldiğinde hırsızlık olayını fark ederek polise haber verdi. Polis ekipleri, hırsızlık olayının saniye saniye yansıdığı güvenlik kameralarını incelediğinde şüphelilerin daha önce çok sayıda hırsızlıktan kayıtları olan E.K. ve M.Y. olduğunu belirledi. Polis, şüphelileri merkez Karatay İlçesi'nde kısa sürede yakaladı. Yakalanan şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.