İstanbul Ataşehir’de, hızlı gittikleri için kendilerini uyaran mahallelilere kurşun yağdıran şahıslar, ardından olay yerine gelen polisle çatıştı. Olayda 10 yaşlarındaki bir çocuk hayatını kaybederken 2 polis ve 1 vatandaş yaralandı.
Olay Yeniçamlıca Mahallesi Erdembey Sokak’ta saat 02.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre plakası alınamayan lüks bir otomobil sokaktan hızla geçerken bir mahalleli tarafından uyarıldı. Daha sonra aynı araçla gelen 3 kişi uyarıda bulunan mahalle sakinin evine gelerek rast gele ateş açtı. Açılan ateş sonucu 10 yaşlarındaki Nehir Aylanç başından yaralanırken 50 yaşlarındaki Eyüp Akar da elinden yaralandı. Olay yerine ihbar üzerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri ile saldırganlar arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1 polis memuru bacağından yaralandı. Otomobil ile kaçan saldırganların yolunu kesen polis 1 polis memuruna otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan polis memuru başını yere çarparak yaralandı. Polis ekiplerinin çağrısı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri 4 yaralıyı ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırdı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen 10 yaşındaki Nehir Aylanç hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Diğer 2’si polis 3 yaralının durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi.
Olay yerinde bulunan Adem Süzen isimli bir vatandaş; "Hızlı geçiyorlardı. ’Yavaş geç’ dedik. Çoluk var diye... Gidiyorlardı ellerindeki silahlarla eve ateş ettiler. Çocuk kapıda vuruldu. Komşumun çocuğu... Polis de yaralandı. Şahıslar 300-400 metre yukarımızda oturuyor. Bunun için illa ki birilerinin mi ölmesi lazım?" ifadelerinde bulundu.
Öte yandan olay sonrası bölgeye tedbir amaçlı olarak 1 TOMA ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri sokak üzerinde incelemelerde bulundu. Olay yerine şerit çekilerek orada bulunan vatandaşlar çevik kuvvet ekiplerince olay yerinden uzaklaştırıldı. Polis ekiplerinin olay ile ilgili soruşturması sürüyorum.
(İHA)