Son zamanlarda sınır kapılarından geçişlerde yaşanan sıkıntılar üzerine, denetimler en üst seviyeye çıkarılırken, Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan bir araçta yapılan aramada, 2 el bombası ve 12 adet fişek ele geçirildi.

Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’nda Suriye’den gelen bütün araçlar didik didik arandıktan sonra Türkiye’ye girişine izin veriliyor. Öncüpınar Sınır Kapısı’nda Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, en ince aramadan geçirdikten sonra ve dedektör köpeği 'Kozak'ın patlayıcı ve uyuşturucu kontrolünün ardından Türkiye’ye araç ve yaya girişine izin veriyor.

Öte yandan, Suriye’den Türkiye’ye giriş yapmak için gelen 25 yaşındaki S.H. yönetimindeki kapalı kasa araç durduruldu. Öncüpınar Muhafaza Müdürlüğü ekipleri ile Kozak'ın yaptığı aramada, 2 adet el bombası ile 12 adet fişek ele geçirildi. Ele geçirilen el bombaları İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden bomba imha uzmanı tarafından patlatıldı. Fişeklere el konulurken, araç sürücüsü S.H. ile araçta bulunan A.D. gözaltına alındı. Teyakkuz durumunda bulunan Öncüpınar Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan, Türkiye’den Suriye’ye çıkış yapan tüm araçlar, bagajlar ile yolcular üzerinde denetimleri sıklaştırdı. Araç altı gözetleme cihazları ve son teknoloji cihazlarla giriş çıkış yapan araçlar, kameralarla kayıt altına alıyor. Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan araçlar 4 ayrı kontrolden geçirildikten sonra gümrük sahasına alınıyor.