Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’nda 1 adet kaleşnikof marka tüfek, 128 adet kaleşnikof tüfek mermisi, 4 adet kaleşnikof tüfek şarjörü, 5 adet el bombası ele geçirildi.

GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Kilis Öncüpınar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Müdürlüğü ekipleri, Öncüpınar Gümrük Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapmak üzere yolcu salonu muayene peronuna gelen, 500571 Suriye plakalı araçtan şüphelenilmesi üzerine Silah-Mühimmat Patlayıcı Dedektör köpeği TOM marifeti ile yapılan aramada, aracın bagajında bulunan battaniyelerin içine gizlenmiş vaziyette 1 adet kaleşnikof marka silah ile yine bohça şekline getirildi. Bir battaniyenin içinde bir adet hücum yeleği ve bu yeleğin ceplerinde 4 adet kaleşnikof şarjörü bu şarjörler içinde toplam 120 adet kaleşnikof mermisi,8 adet ayrı şekilde konulmuş kaleşnikof mermisi, 5 adet el bombası (olmak üzere toplamda 1 adet kaleşnikof marka tüfek, 128 adet kaleşnikof tüfek mermisi, 4 adet kaleşnikof tüfek şarjörü, 5 adet el bombası ele geçirildi.

Yakalamaya müteakiben operasyona Kilis’te otogarında silahların sahibi olduğunu iddia edilen Suriye uyruklu M.A.A. adlı şahıs yakalandı. Operasyonun tamamlanmasıyla hakkında ilgili Kanunlara muhalefetten Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen Suriye uyruklu M.A.A. adlı şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.