Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'nda denetimlerini sıklaştıran Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerinin, Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan iki araçta yaptığı aramada; 2 tabanca, 53 adet fişek, 1 Kalaşnikof uzun namlulu silah, 177 kilo 72 gram patlayıcı ile bir el bombası ele geçirildi.

Öncüpınar Sınır Kapısı'nda Suriye’den gelen bütün araçlar, didik didik arandıktan sonra Türkiye’ye girişine izin veriliyor. Araçların aranmasında dedektör köpeği 'Kozak'ın patlayıcı ve uyuşturucu kontrolünün ardından Türkiye’ye araç ve yaya girişine izin veriliyor.

Öncüpınar Sınır Kapısı ile Suriye Esselame Hudut Kapısı arasında kalan bölgede oluşturulan güvenlik noktasında, Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen ve içerisinde Suriye uyruklu H.D. (23) ve Y.B.'nin (22) bulunduğu Bulgaristan plakalı araçta yapılan aramada; 1 adet tabanca ve şarjörü içerisinde 8 adet dolu fişek, 1 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, silaha ait şarjör ve şarjör içerisinde 29 adet dolu fişek, 1 adet savunma tipi el bombası ele geçirildi. İkinci olayda ise Öncüpınar Sınır Kapısı ile Suriye Esselame Hudut Kapısı arasında kalan bölgede oluşturulan güvenlik noktasında, Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen ve Suriye uyruklu M.J. (41) ile S.H.’nin (35) bulunduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti plakalı araçta yapılan aramada; 1 adet tabanca ve şarjörü içerisinde 15 adet dolu fişek ile nevi belli olmayan 177 kilo 27 gram ağırlığında patlayıcı madde ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde incelenmek üzere emniyete götürülürken, teyakkuz durumunda bulunan Öncüpınar Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan, Türkiye’den Suriye’ye çıkış yapan tüm araçlar, bagajlar ile yolcular üzerinde denetimlerle uygulamaları sıklaştırdı. Araç altı gözetleme cihazları ve son teknoloji cihazlarla giriş çıkış yapan araçlar, kameralarla da kayıt altına alınıyor.