Adana Emniyet Müdürlüğü, PKK yandaşları tarafından korsan gösteri yapılan 5 mahalleye şok operasyon düzenledi. 500 polisin katıldığı operasyonda çevre güvenliği sağlayan çevik kuvvet ekipleri bir lisede öğrencilerle futbol maçı yaptı
Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, bölücü terör örgütü PKK lehine sık sık korsan gösterilerin yapıldığı Gülbahçesi, Dağlıoğlu, Yenibey, Barbaros ve Hürriyet Mahallesi’ne gündüz vakti şok bir operasyon planladı. Ak’ın helikopter ile havadan yönettiği operasyona terörle mücadele, uyuşturucuyla mücadele, asayiş şube müdürlüğü, toplum destekli polislik, özel harekat ve çevik kuvvet şube müdürlüğü ekiplerinden 500 polis katıldı. Mahallelere önce çevik kuvvet ve özel harekat polisleri zırhlı araçlarla giderek çevre güvenliğini sağladı. Daha sonra ise uyuşturucuyla mücadele ve asayiş şube müdürlüğüne bağlı polis ekipleri mahallelerde özellikle okul yanlarındaki iş yerlerine operasyon yaptı. Özel narkotik köpekleri okul etrafındaki boş alanları ve iş yerlerini uyuşturucu satışı olabileceği ihtimaline karşılık didik didik aradı. Yapılan aramalarda çok miktarda uyuşturucu ele geçirilirken, 1 ruhsatsız tabanca bulundu. Ayrıca çok sayıda aranan şahıs yakalanırken, yasa dışı bahis oynatan bir iş yerine işlem yapıldı. Ekipler bu operasyonları yaparken mahalleler de hakim evlerin damına çıkan özel harekat polisleri çevrede uzun namlulu silahlarıyla özel güvenlik önlemi aldı. Ayrıca helikopterden operasyonu yöneten Adana Emniyet Müdürü Ak, telsizle ekipleri yönlendirdi.
Polis vatandaşlara mahallede sorunları olup olmadığını sordu. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri de okullara girerek öğrencilere hediyeler dağıttı.

ÇEVİK KUVVET ÖĞRENCİLERLE MAÇ YAPTI
Operasyon devam ederken bir okula giren çevik kuvvet ve diğer polislere öğrenciler sevgi gösterisinde bulundu. Öğrenciler, polislerle fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı. Bazı öğrencilerde çevik kuvvet polisine futbol maçı teklifinde bulundu. Polisler ayaklarında postal ile öğrenciler ile kıyasıya maç yaptı. Polisler sık sık mahallede kendilerine molotof bombası atan çocukları kovalarken bu kez aynı mahallede öğrencilerle ile maç yaparken koşup terledi. Maçın ardından öğrenciler ve polisler dev Türk Bayrağı açarak İstiklal Marşı’nı okudu. Helikopter ise bu sırada maçın oynandığı yerin üzerinde sürekli tur attı.
PKK yandaşlarının sık sık korsan gösteri yaptığı mahallelere operasyonlarının artırılacağı belirtildi.
(İHA)