Yaz aylarında meydana gelen boğulma vakalarını önlemek amacıyla Ordu Valiliği ve ildeki merkez ve ilçe belediyeleri şimdiden çalışmalara başlarken, Ordu’da 2012 yılında azımsanmayacak kadar boğulma vakaları meydana geldi.

Ordu 112 Acil Ambulans Servisi Şube Müdürü Dr. Adnan Sert, 2012 yılında Ordu’da denize girerek boğulma tehlikesi geçiren Ordu merkezde 8 İlçelerde ise toplam 23 Kişi’nin hastanelere götürüldüğünü belirterek, 1 kişinin denizden ex olarak çıkartıldığını söyledi.

Ordu Valisi Orhan Düzgün ise, meydana gelen boğulma olaylarından büyük üzüntü duyduğunu dile getirirken, “Meydana gelen boğulma olaylarından büyük üzüntü duyuyorum. Karadeniz’in coğrafi yapısı gereği ırmak, çay ve derelerin denize karıştığı yerlerde yoğun alüvyon ve çamur birikintisi oluşmakta, ters ve dip akıntıları meydana gelmektedir. Karadeniz’in diğer denizlere nazaran daha fırtınalı olması da dikkate alındığında ilimizde maalesef zaman zaman boğulma olayları meydana gelmektedir. İlimizde meydana gelen boğulma olaylarının önüne geçilmesi, vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması, bizim için çok önem arz etmektedir” diye konuştu.

Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Ergun Alaybeyoğlu da, “Ordu Belediyesi sınırları içerisinde denize girilen alanlara geçtiğimiz yaz olduğu gibi bu yılda can kurtaran koyacağız. Tek temennimiz bu yaz, hiç boğulma vakası yaşanmaması, bir ailenin bile gözyaşı dökmemesidir. Biz elimizden gelen bütün önlemleri alacağız. Vatandaşlarımız belirlenen alanların dışında denizlere girmemeliler. Yapılan ikazlara ve tabelalara dikkat etmeliler” İfadelerini kullandı