Ordu’da İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından 1 Nisan tarihinden itibaren gerçekleştirilen hız denetimlerinde 5 bin 113 araç kontrol edilerek, 2 bin 457 araç sürücüsüne, 2 bin 656 aracın tescil plakasına, yapılan emniyet kemeri denetimleri sonucunda 270 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı.

Ordu Valiliği’nden yapılan açıklaya göre, son 10 yıla ait trafik kazası istatistiklerine bakıldığında, kazalarda her yıl ortalama 4 bin’in üzerinde kişinin hayatını kaybettiği, 2012 yılında 268 bin kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarının, özellikle aşırı hız ve yakın takip gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynadığı, trafik kural ihlallerinin, seyyar radar ikaz levhaları ve devamında ekiplerin bulunduğu bölgelerde yapılmadığı, ancak seyyar levha ve resmi trafik ekiplerinin bulunmadığı bölgelerde ise sürücülerin hız olmak üzere birçok trafik kuralının ihlal ettiği ve trafik kazalarının oluşmasına neden olduğunu kaydedildi.

Yapılan açıklamada, seyyar radar ikaz levhasının kullanımına son verildiği kaydedebilirken “Sürücülerin üzerindeki algılanan yakalanma riskini arttırmak ve tüm karayolu güzergâhlarında baştı hız ihlali olmak üzere trafik kurallarına uyma alışkanlığını kazandırmak amacıyla, radarla hız denetiminde kullanılan seyyar radar ikaz levhası uygulamasına son verilmiştir. 2013-2014 yıllarının "Emniyet Kemeri ve Hız Kontrolü Yılı" ilan edilmesi nedeniyle İçişleri Bakanlığının 2013/10 sayılı Genelgesi doğrultusunda ülke genelinde yapılan hız denetimleri 8 saat olarak uygulanmakta iken 1. grup illerde 14 saate çıkartılmıştır. Şehir içi ve şehir dışı yollarımızda hız denetimlerinin yüzde 50'lik bölümü gece ve gündüz seyir halinde çevirme ekibi olmaksızın, yüzde 50'lik bölümü ise sabit ve çevirme ekibi ile birlikte yapılmaktadır. Otoyollardaki denetimler, çevirme ekibi olmaksızın yapılmaktadır. Kamu kurumları sürücüleri de dahil olmak üzere emniyet kemeri uygulamaları arttırılacaktır” ifadelerine yer verildi.