Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında bir tekneden denize düşerek kaybolan balıkçıyı meslektaşları trol ağı atarak denizin dibinde ölü olarak buldular.

Ordu’dan Kdz. Ereğli ilçesine gelerek Kandilli beldesi açıklarında balık avlayan Ordulu İsa Karakuş (28) önceki gece balıkçı teknesinden düşerek denizde kayboldu.

Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Sahil Güvenlik ekiplerinin gün boyu süren aramaları sonuç vermedi. Akşam saatlerinde arkadaşlarını aramaya çıkan Kdz. Ereğli’de ki balıkçılar verilen koordinatlar doğrultusunda trol ağlarını denize bırakarak İsa Karakuş’un cesedine ulaştılar.

İsa Şentürk’ü aramak için sahil güvenlikten izin alamayınca AK Parti Zonguldak Milletvekili Porf. Dr. Ercan Candan ile Zonguldak Valisi Ali Kaban’ı aradıklarını belirten Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz, akşam saatlerinde denize motor çıkartarak trol ağı ile cesedi bulduklarını söyledi. İsa Şentürk’ün cesedini bulan balıkçılardan Yusuf Baykal ise kendilerine verilen koordinatlar doğrultusunda 40 dakika ağ çektiklerini ve İsa Şentürk’ün cesedinin ağın içinden geldiğini ifade etti.

Balıkçı tekneleri tarafından kıyıya çıkartılan İsa Şentürk’ün cesedi ambulansa konularak Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İsa Şentürk’ün kayıp haberi üzerine Ereğli’ye gelen yakınları morgun önünde göz yaşı döktüler.

Kaybolduktan bir gün sonra meslektaşları tarafından bulunan İsa Şentürk’ün cenazesinin yapılacak otopsinin ardından ailesine teslim edilerek Ordu’ya gönderileceği belirtildi.

Savcılık olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.