Eskişehir’de iki ortaokul öğrencisinin Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına atlayarak intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, Çamlıca Mahallesi Kanalboyu Sokak'ta DSİ’ye ait sulama kanalı kenarına gelen ve Şehit Barış Öztürk Ortaokulu'nda öğrenim gördükleri öğrenilen ikisi de 14 yaşında olan N.F. ile E.Ç.'nin, eşyalarının yanına bıraktıkları mektubun ardından sulama kanalına atladıkları iddia edildi. Olayı gören bir vatandaş, sulama kanalında sürüklenen kızlardan E.Ç.’yi köprü üzerinden ayaklarını sarkıtarak yakaladı. Sudan çıkarılan genç kız, olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan öğrencinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Suya atladığı ileri sürülen N.Y.’yi ise arama çalışmaları başlatıldı. Olayı haber alan iki öğrencinin yakınları ve Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen kısa sürede sulama kanalının bulunduğu alana geldi.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekibi sulama kanalına girerek arama çalışması yaptı. Ancak ekibin yaptığı çalışmada bir netice alınamadı. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nden dalgıç ekibi talep edildi. Sulama kanalında olduğu ileri sürülen genç kızı arama çalışmaları sürüyor. Mahallede bulunan diğer öğrencilerin ise okul arkadaşlarının sulama kanalı içinde aranmasını film izler gibi takip etmesi dikkat çekti.

Ayrıca, iki ortaokul öğrencisinin atladıkları yerde yazdıkları mektubun yanı sıra okul çantaları ve montları bulundu.

Öte yandan, öğrencilerden N.F.’nin intihar girişiminde bulunmadan önce sosyal medya sitesine ‘Varlığımla terbiye olmayanı, yokluğumla terbiye ederim’ yazması dikkat çekti.

İntihar girişiminde bulunduğu ileri sürülen E.Ç.’nin ise sosyal medya sitesine ‘Sen hep mutlu ol Yusufum’ ve ‘Ölüm haberimi aldığında mutlu olacak insanlar var’ yazması dikkat çekti.