İstanbul Büyükçekmece’de bir binanın su borularına tırmanarak balkondan eve giren hırsız, güvenlik kameralarına yakalandı.
Akıllara durgunluk veren hırsızlık olayı, geçtiğimiz pazar günü 05.30 sıralarında Büyükçekmece 19 Mayıs Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, hırsızlık çetesi gece saatlerinde geldikleri otomobille seyir halinde önce keşif yaptı. Ardından araçtan inen zanlılardan biri hırsızlık yapacağı evin ön cephesini kontrol ederek arka tarafındaki balkona yöneldi. Yanında kesici bir alet bulundurduğu öğrenilen hırsız, su borularına tırmanarak eve girdi. Havanın sıcak olması nedeniyle balkon kapısının açık olmasını fırsat bilen hırsız, girdiği odada ilk olarak Gökhan Altun’a ait cep telefonunu çaldı. Hırsız bununla yetinmeyip bir de otomobil anahtarını alarak salona yöneldi. Burada Altun’un dizüstü bilgisayarını çalan hırsız, evdekilerin uyumasını da fırsat bilerek kontrol ettiği çocuk odasından kumbaraları çalarak kapıya yöneldi. Hırsız, ayakkabı dolabındaki cüzdan ve çanta gibi değerli eşyaları kontrol ederek içlerindeki paraları aldıktan sonra evden çıktı. Yaşananlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

HIRSIZLIK ANI KAMERADA
Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, hırsızların rahat tavırları ve soğukkanlılığı ’Bu kadarına da pes’ dedirtti. Görüntülerde, keşif yaptığı otomobilden inen hırsız etrafı kolaçan ettikten sonra binaya yöneliyor. Binaya doğru yürüyen hırsız, belindeki bıçağı düşürerek yerden alıyor. Ardından hırsız binanın su borularından balkona tırmanıyor. Olay gerçekleştikten sonra hırsız, bir elinde dizüstü bilgisayar diğer elinde otomobilin anahtarıyla dış kapıdan çıkıyor ve uzaktan kumanda ile park halindeki aracı arıyor. Çevresini taradıktan sonra aracı bulan hırsız, araca binerek hızlıca kaçmak istiyor. Ancak acemi olduğu görülen hırsız, aracı ilk önce yolun kenarındaki kaldırıma çıktıktan sonra direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun karşındaki kaldırıma çıkıyor. Ardından hırsız, sağlı sollu manevralarla gözden kayboluyor.

"ÇOCUKLARIMIN KUMBARALARINDAKİ PARALARI BİLE ÇALMIŞ"
Evi soyulan Gökhan Altun, "Sabah sekizde uyandığımızda eşim evin kapısının açık olduğunu fark etmiş. Daha sonra bizim kendi eşyalarımızın ortalığa saçıldığını ve cüzdanlarımızın karıştırıldığını, içlerinin boşaltıldığının fark ettik. Ardından ben aracımın anahtarını aradım bulamadım ve otoparka indim. Aracın yerinde olmadığını görünce de 155 Polis İmdat hattını arayarak ihbarda bulunduk. Laptopum, cep telefonum, çocuklarımın kumbaralarındaki kağıt paralar çalınmış, cüzdanımızdaki paralar çalınmış ve en önemlisi arabamız çalınmış. Evime girme ihtimali tek bir yerden var orası da balkon. Çünkü biz normalde kapıyı kilitliyoruz, içeriden mandalla da kilitliyoruz dışarıdan açılabilecek bir kapı değil. Direk balkondan girmiş olabileceğini düşündük. Güvenlik kameralarını kontrol ettiğimizde hırsızın, balkonun hemen yanındaki su borularından tırmandığını gördük. Memur arkadaşlar hemen intikal ettiler ve olayı araştırmaya başladılar. Daha sonra karakola gidip ifade verdik" dedi.
Güvenlik kamera görüntülerine el koyan polis, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.
(İHA)