Mersin'de bir oto yıkama dükkanında çıkan yangın korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangına, polisin toplumsal eylemlerde kullandığı TOMA ve panzer araçları da müdahalede bulunarak yangının evlere sıçraması engellendi.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde merkez Toroslar ilçesi Okan Merkezi Bulvarı Kurdali Mahallesi'nde Ali Akın'a ait oto yıkama dükkanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede tüm dükkan alev topuna dönerken, dükkanın çevresinde yaşayanlar evlerini boşalttı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, 112 ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, çevredeki vatandaşları yangın bölgesinden uzaklaştırdı. Trafik polisleri de Okan Merzeci Bulvarı'nın Tarsus'a giden yönünü trafiğe kapattı. Yangına yaklaşık 2 saat müdahale eden itfaiye ekiplerine polisin toplumsal eylemlerde kullandığı TOMA ve panzer araçları da yardım ederek, yangının evlere sıçraması engellendi. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alınırken, yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Dükkan sahibi Ali Akın yanan dükkanı hüzünlü bir şekilde izlerken, kızı da yangında babasına bir şey olduğu endişesiyle ağlayarak olay yerine geldi. Babasının iyi olduğunu gören kız babasına sarılarak uzun süre ağladı. Dumandan hafif etkilenen Ali Akın, 112 ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.

Yangında dükkanda bulunan 2 araç, çok sayıda lastik, akü ve diğer malzemeler kullanılmaz hale gelirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.