Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 4 yıl önce otomobille otobüs durağına giren ve 5 kişinin ölümüne sebep olan üniversite öğrencisi, 8 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Merkez Nilüfer İlçesi Beşevler Kavşağı’nda 2009 yılının Kasım ayında meydana gelen kazada Atıl Arda Yavuz yönetimindeki otomobil, iddiaya göre aşırı hız sebebiyle kontrolden çıkarak yol kenarındaki otobüs durağına girdi. Kazada, durakta bekleyen Resmiye Yurteri (64), Semra Çetin (47), Hikmet Dikici (43) ve Ebru Candaş (21) olay yerinde, Cevriye Tokpınar (51) ise kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 5 kişinin de yaralandığı kazadan sonra gözaltına alınan sürücü Atıl Arda Yavuz, Emniyet Müdürlüğü’nden adliyeye götürülürken, "Onları çok iyi anlıyorum. Ben de 7 yaşındaki kardeşim Cansu’yu trafik kazasında kaybetmiştim. Özür diliyorum" demişti.

Hakkında 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Taksirle 5 kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan tutuklu sanık Atıl Arda Yavuz'un yargılanması 2010 yılının ekim ayında tamamlandı. Mahkeme heyeti olay anında kesinlikle aşırı hız yapmadığını söyleyen sanığı 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulunduran mahkeme tahliyesine karar verdi. Kararın ardından sanık avukatları cezanın fazla olduğu gerekçesiyle, maktul yakınları ise cezanın az olduğu gerekçesiyle kararı temyiz etti. 12 ayrı temyiz müracaatı bulunan dosyayı inceleyen Yargıtay, sanık Atıl Arda Yavuz'a verilen 5 yıl 10 aylık cezayı az buldu.

Tutuksuz olarak yargılanan Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Atıl Arda Yavuz, 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti bu kez Yavuz’u önce 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti bu cezayı 8 yıl 4 aya indirdi. Mahkeme ayrıca ölen yakınlarının tutuklanma talebini ise reddetti.