İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 500 adet otobüs alımında görevi kötüye kullandığı iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin 500 adet otobüs alımında görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi. İstanbul 80. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada şikayetçiler Cemal Acar ve Hakkı Sağlam ile sanık avukatları hazır bulundu. Şikayetçiler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Bülent Soylan ile Kadir Topbaş ise duruşmaya katılmadı.
Duruşmada söz alan şikayetçiler Cemal Acar ve Hakkı Sağlam, ihalelerde Topbaş’ın sorumluluğu bulunduğu bu nedenle cezalandırılması gerektiğini iddia etti.
Söz alan Topbaş’ın avukatı Fahri Biçer, söz konusu ihalede müvekkilinin sorumluluğu bulunmadığını belirtti. Topbaş’ın belediye encümen kararında onayının olmasının usuli bir işlem olduğunu belirten avukat Biçer, yapılan işlemlerin de yasaya uygun olduğunu ifade ederek Topbaş hakkında beraat kararı verilmesi gerektiğini belirtti.
Kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Kadir Topbaş, Müslehaddin Müslehiddinoğlu, Muammer Kantarcı, Mustafa Gençkaya, Hayri Haberdar, Mehmet Öztürk, Mustafa Hatipoğlu, Abdullah Ertürk, Sezai Taylanlı, Ahmet Bağır, Hikmet Öztürk, Hasan Üzer, Recep Kadiroğlu ve Şükrü Var hakkında görevi kötüye kullanarak kişilerin mağduriyetine veya kamu zararına sebep olma ve menfaat sağlama yönünden tespit bulunamadığını belirtti. Bu nedenle sanıkların ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.
(İHA)