Mersin'de otogar inşaatı çalışması sırasında meydana gelen göçükte 1 işçi toprak altında kalarak yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Toroslar ilçesindeki eski çöp alanında Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yeni otogar inşaatının yağmur suyu kanalının kazılması sırasında göçük meydana geldi. Göçük sırasında çalışmayı yürüten taşeron firma işçisi Hasan Akın (52), toprak altında kaldı. Boynuna kadar toprağa gömülen işçiyi kurtarmak için Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri ile AKUT görevlileri büyük çaba harcadı. Şantiyedeki iş makinelerinden de faydalanılarak yürütülen kurtarma çalışması yaklaşık 1 saat sürdü. Bu sırada olay yerine gelen sağlık görevlileri, göçük altındaki işçiye oksijen verdi.

Hasan Akın, ekiplerin yoğun çabasıyla yaklaşık 1 saat sonra toprak altında çıkarılarak hazırda bekletilen ambulansa taşındı. Akın, daha sonra ambulansla Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Akın'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan, inşaatta çalışmayı yürüten taşeron firma çalışanlarıyla basın mensupları arasında tartışma çıktı. Firma çalışanları, gazetecilerin olay yerinden görüntü almalarını engellemeye çalıştı. Yaşanan gerginlik, belediye görevlilerinin araya girmesiyle son buldu.