Yönetim tarafından Otogar’da çıkartılmaya çalışıldıklarını iddia eden taksiciler, eylem yaptı. Otogar girişinde yol kapatan taksiciler, terminalin işletmecisine ait otobüslere tepki gösterdi.

Otogardan çıkartılmak istendiklerini savunan taksiciler, bugün eylem yaptı. Otogarda toplanan taksiciler yürüyüş yaptı. Çevik kuvvet ekiplerinin eylem sırasında yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Otogar girişine gelerek bir süre yolu trafiğe kapatan taksiciler burada basın açıklaması yaptı.

Taksiciler adına konuşan Adnan Göçer, “5 Mayıs 1994 yılında İstanbul otogarı açıldı. Bizler otogar taksicileri kurucuları olarak 240 taksiyle buraya gelen yolculara hizmet vermeye başladık. İstanbul’da 18 bin taksini de otogarda ring atmasına sesimizi çıkartmadık. Onlara bizimle ekmek veren kardeşlerimiz olarak baktık. Bizim haklarımız gasp edilmeye çalışılıyor. Bizleri otogardan atmaya çalışıyorlar. Duraklarımızı gerekçe göstermeden yok etmeye çalışan yönetime bu yanlıştan bir an önce dönmelerini rica ediyoruz” dedi.

Basın açıklaması sonrasında taksiciler polislerin isteği doğrultusunda yolun bir şeridini trafiğe açtı.

Eylem sırasında oluşan yoğunluk nedeniyle bazı vatandaşları otobüslerden inerek bavulları ile birlikte yürüdüğü görüldü.