Samsun'da bir otomobilde yapılan aramada sahte para, silah ve uyuşturucuyla yakalanan 4 kişiden 1'i tutuklanırken, 3 kişi ise serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Manisa'da gözaltına alınan bir kişinin ifadesi doğrultusunda içinde bulundukları otomobilde sahte para olduğuna dair polis otomobilin plakasını diğer illerin polislerine de bildirdi. 45 plakalı otomobilin Samsun'a giriş yaptığı MOBESE kameraları tarafından tespit edildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı motosikletli Yunus timleri, söz konusu otomobili İlkadım ilçesi Liman Mahallesi DLH Kavşağı'nda durdurdu. Otomobilde yapılan aramada 33 adet sahte 100 liralık banknot, 1 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet mermi ve 38 gram esrar maddesi ele geçti. Araçta bulunan Uğur Ç.(20), Kamil K.(30), Adnan Y. (33) ve İsmail U.(29) gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 4 şüpheli, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Gözaltına alınan gençler Samsun'a gezmeye geldiklerini ileri sürdüler. Uğur Ç., ele geçen uyuşturucu ve sahte paraların kendisine ait olduğunu, diğer arkadaşlarının ise bundan haberinin olmadığını söyledi. Diğer 3 kişi suçlamaları kabul etmedi.

Polisteki sorgusu tamamlanan 4 kişi bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Uğur Ç., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, 3 kişi ise serbest bırakıldı.