Aksaray’da bir otomobilin çarptığı koyunu telef olmasın diye yol kenarında kesmek isteyen çoban, bir başka aracın kendisine çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Olay, Aksaray’ın merkeze bağlı Nurgöz köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece yarısı koyunlarını otlatmaktan dönen çoban Ahmet Koçpınar (41), Ortaköy yol kavşağında koyunlarını karşı tarafa geçirmek isterken Kanber Sönmez (61) idaresindeki 68 FL 596 plakalı otomobil koyunlardan birine çarptı. Kaza sonrası çoban Ahmet Koçpınar ve araç sürücüsü Kanber Sönmez, koyunun telef olmaması için yol kenarında koyunu kesmek istedi. Bu sırada Nurgöz köyü istikametine gelen Sami O. 51) idaresindeki 68 FK 584 plakalı otomobil önce koyunlara çarpan otomobile, sonra da koyunu kesmek isteyen çoban ve diğer araç sürücüsüne çarptı. Kaza sonrası çoban Ahmet Koçpınar olay yerinde hayatını kaybederken, koyunlara çarpan otomobil sürücüsü Kanber Sönmez, diğer araç sürücüsü Sami O. ve araçlarda yolcu olarak bulunan Döne Sönmez (58) ile Yeter Köse (46) yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapıldıktan sonra Aksaray Devlet hastanesi’ne kaldırılırken, durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazada çok sayıda koyun telef oldu.

Olay yerinde can veren çoban Ahmet Koçpınar’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Aksaray Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.