Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) üyesi bir kişi tarafından öldürüldüğü iddia edilen Özcan Temel’in davası gergin başladı. BDP’li ve Hüda-Par’lıların geldiği adliye önünde polis geniş güvenlik önlemi aldı. Duruşma eksikliklerin tamamlanması ve olay yerinde keşif yapılması gerekçesiyle 15 Nisan’a erteledi.

2 Kasım 2013 tarihinde Batman Petrol Mahallesi'nde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Özcan Temel'in ilk duruşması gergin başladı. Duruşma öncesi adliye önünde toplanan BDP’li ve Hüda-Par üyeleri arasında gerginlik yaşanmaması için polis geniş güvenlik önlemi aldı. Duruşmaya BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, BDP Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel, BDP Batman Belediye Başkan adayı Sabri Özdemir, BDP İl Başkanı Serdar Atalay, BDP’li yöneticiler, Özcan Temel’in ailesi, HÜDA-PAR il yöneticileri, tutuklu sanık V.G.’nin ailesi katıldı. Duruşmaya sanık V.G. katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Duruşma sonrasında adliye önünde açıklama yapan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, Batman halkının nabzı ve seçim hesaplarından dolayı tutuklu şahsın serbest bırakılmadığını iddia etti. Akat, "O gece olaya tanıklık edenlerin beyanları açık ve net ortadayken bizler soruşturmanın sağlıklı yürütülmediğini ilk gün ifade ettik. İlk anda gözaltına alınan 14 kişi daha sonra herhangi bir teşhis işlemi yapılmadan serbest bırakıldı. Daha sonra bir vatandaş gözaltına alınarak tutuklandı. Sorumluluk bu vatandaşa yüklendi. Ama şu an yargıya havale edilmiş olan tutuklu bir tek sanığın bulunduğu dosyadan biz biliyoruz ki eksik olan soruşturma gereği adil bir hüküm, adalete uygun bir hüküm çıkmayacaktır. Bugün burada yapılmak istenen bir an önce tutuklu bulunan sanığın da aklanarak serbest bırakılmasıydı. Ama seçim hesapları var, Batman halkının nabzı var. Burası Batman 90’lı yıllarda yaşanan faili meçhuller var, bunların hiçbiri yargı önüne çıkarılmadı, hiç birinden hesap sorulmadı. 90’lı yıllardan sonra ilk defa Batman’da planlanarak ve tasarlanarak bir katliam provası yapıldı. Buna karşı sesiz kalanlar, soruşturmayı eksik yürütenler devletin hangi mekanizmasına hizmet ediyorlar” dedi.

Konuşma sonrası adliye önünde toplanan grup Özcan Temel’in posterini taşıyarak BDP seçim lokaline kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.