Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yaşayan Yusuf Kırtay adlı vatandaşın evine, adına açılan iki GSM hattı nedeniyle haciz geldi. Kırtay, kendisi gibi mağdur olan yüzlerce kişi olduğunu ve bu mağduriyetin giderilmesi için yetkililerden yardım istedi.

GSM şirketinin çalıştığı hukuk bürosunun kendisini araması üzerine Yusuf Kırtay, adına açılmış iki hattın daha olduğu ve bunların ödenmemiş borcu olduğu nedeniyle kendisine haciz işlemi başlatıldığını öğrendi. Kars Savcılığı tarafından, kendisi adına açılan iki hat için kendisine bin 600 liralık haciz geldiğini öğrenen Kırtay, durumu öğrenince şok oldu. Mağdur olduğunu iddia eden Kırtay, şikayet için gittiği savcılıkta kendisi gibi mağdur olup şikayetçi olan yüzlerce kişinin dosyasının üst üste birikmiş olduğunu, yetkililerin bu duruma bir çare bulmasını ve kendi mağduriyetinin giderilmesinin diğer mağdurlar için de bir umut ışığı olabileceğini ifade etti.

Telefon hatlarının kendisinden habersiz açıldığını öne süren Yusuf Kırtay, durumu GSM firmasının hukuk bürosundan öğrendiğini söyledi.

Hattı kullanan Ümit B. adlı kişinin aynı firmanın çalışanı olduğunu anlatan Kırtay, şöyle konuştu: “Kimlik bilgimi kullanan şahıs, GSM operatöründe çalışan, benim kimlik bilgilerimi kullanarak elektrik, su faturası herhangi bir anne kızlık soy ismi kullanmadan iki hat açıyor. Hukuk bürosu arıyor, 'Sizin şu kadar borcunuz var, icralık oldunuz.' Ben faks çekiyorum, müşteri hizmetlerini arıyorum, 'Evet iki hat var üzerinize' diyor. Ben her türlü mail, faks atıyorum ama operatörün avukatı beni sürekli arayıp 'Borcunuz var ne zaman ödeyeceksiniz' diye soruyor. Beni her gün rahatsız ediyor. 11. ayın 1'i 2012'den bugüne kadar, ağrıma gitti. Bu iki hattı kullanan şahıs, operatörün elemanı. Ben bu şahıstan şikayetçiyim. Şahsı arıyorum 'Neden yaptın' diyorum, 'Abi yapar mıydım böyle bir şey, olur muydu böyle bir şey' diyor. Operatörü sürekli arıyorum, sizin elemanınıza ben ulaşıyorum da siz ulaşamıyorsunuz. Müdürü işvereni bilmiyor mu? Savcı Bey'e çıktım bana yüksek dosyalar gösterdi hep aynı konuda canı yanan insanlar. Başkasının canı yanmasın.”

GSM firmasının çağrı merkezini arayarak durumu izah ettiğini söyleyen Kırtay, bir sonuç alamadığını anlattı. Mağdur olduğunu iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunan Kırtay, 27 Nisan 2014 tarihindeki duruşmadan çıkacak kararı beklediğini dile getirdi.