Sultangazi’de kuyumcuya 'anneme yüzük alacağım' diyerek gelen bir şüpheli, içinde 61 adet yüzük bulunan tablayı alıp kaçtı. Şüpheli şahıs işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilirken çalınan yüzüklerin piyasa değerinin yaklaşık 20 bin lira olduğu ifade edildi.

İstanbul Sultangazi İlçesinde faaliyet gösteren bir kuyumcu, anneler günü için anneme yüzük alacağım bahanesi ile içeriye giren şüpheli tarafından soyuldu. İçeriye müşteri gibi giren şüpheli, kuyumcu çalışanına, ‘anneme yüzük alacağım. Yüzüklere bakmak istiyorum’ dedi. Kuyumcu çalışanı da eline aldığı bir tabla yüzüğü zanlının önüne koydu. Yüzükleri bir müşteri gibi inceleyen şüpheli, ‘başka seçenekleriniz var mı? Onlara da bakmak istiyorum’ dedi. Kuyumcu çalışanı, arkasını dönerek diğer yüzükleri çıkaracağı sırada zanlı bunu fırsat bilerek önündeki bir tabla yüzüğü alıp koşarak dışarı çıktı. Kuyumcunun diğer çalışanları şüphelinin arkasından koşarak yakalamaya çalışsa da şahıs, dışarıda kendisini bekleyen otomobile binerek olay yerinden hızla uzaklaştı.

İkinci kez aynı durumla karşılaştıklarını belirten kuyumcu çalışanı Barış Bulut, “Şahıs saat 09.00 gibi geldi. Yüzük bakmak istedi. Bizde kendisine yüzükleri gösterdik. Başka yüzük var mı diye sorunca diğer yüzükleri çıkaracağımız sırada önündekileri alıp kaçtı. Tablanın içinde 61 yüzük vardı. 20 bin civarında zararımız var” dedi.

Güvenlik kamera kayıtlarını inceleme altına alan polis, kaçan şüphelinin yakalanması için soruşturma başlattı.