Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde ve İstanbul Esenyurt'ta camı baltayla kırarak kuyumcu dükkanını soyan hırsızlar, güvenlik kameralarına yakalandı. 2.5 dakikada yaklaşık 400 bin TL değerinde 5 kilo altını çalan hırsızların soğukkanlı halleri ve hızları dikkatlerden kaçmadı.

Edinilen bilgiye göre şubat Ayı içinde BMW X6 marka araçlarıyla Çerkezköy’e gelen 4 kişiden 3’ü baltayla Albayrak Kuyumculuğun camını kırarak soygun gerçekleştirdi. Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan soygunda ,2.5 dakikada yaklaşık 400 bin TL değerinde 5 kilo altını bellerine bağladıkları pazarcı önlüğüne dolduran şüpheliler, geldikleri araçla hızla olay yerinden uzaklaştı.

Aynı ekip, 15 Şubat günü sabaha karşı saat 05.38’de de İstanbul’da Nil Kuyumculuğu soydu. İstanbul'da da aynı yöntemi uygulayan soyguncular, lüks araçlarıyla kayıplara karıştı.

Baltayla Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Albayrak Kuyumculuğun kapısını kıran ve İstanbul Esenyurt ve Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesinde de çeşitli kuyumcuları soydukları belirlenen soygunculardan Adem Deniz H., İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla yakalandı. Adem Deniz H. tutuklanarak cezaevine konulurken, polis şahsın verdiği ifadeler doğrultusunda diğer zanlılara ulaşmaya çalışıyor.