Beyoğlu’nda Cuma namazını bahane ederek cami girişlerinde dilenen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında bazı dilenciler yakalanmamak için camiye sığınmaya çalışsa da başarılı olamadı.

Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Cuma namazını bahane ederek dilencilik yapan kişilere yönelik operasyon yaptı. Operasyon, İstiklal Caddesi üzerindeki Hüseyin Ağa Camii’nin giriş kapısında dilencilerin yoğunluk oluşturduğu şikayetleri üzerine yapıldı. Sivil kıyafetlerle harekete geçen zabıta ekipleri, cami kapılarında çocukları ile birlikte duygu sömürüsü yaparak dilenenlere müdahalede bulundu.

YAKALANMAMAK İÇİN CAMİYE GİRMEYE ÇALIŞTILAR

Yerde oturarak dilenen yabancı uyruklu bazı şahıslar ise sivil zabıta memurlarını karşılarında görünce camiye girmeye çalıştı. Zabıta ekipleri camiye kaçmaya çalışanları yakalarken, zabıta ekiplerinin müdahalesi ile dilenciler kendilerini kurtarmak için bağırıp çağırınca, vatandaşlar tepki gösterdi. Tepkiler üzerine zabıta ekipleri de ‘hem şikayetçi oluyorsunuz hem de topladığımız zaman karşı çıkıyorsunuz’ diyerek serzenişte bulundu.

Öte yandan, cami önlerinden toplanan dilenciler daha sonra minibüse bindirilerek Beyoğlu Zabıta Müdürlüğü'ne götürüldü.