Çekmeköy’de bisikletiyle markete gelen şahıs, 1,5 saat kaldığı iş yerini soyup soğana çevirdi. Çaldığı malzemeleri taşımak için bisikletiyle 4 sefer yapan ‘rahat hırsız’, iş yerinin güvenlik kameralarına yakalandı.

Olay, Çekmeköy’deki bir markette önceki gün sabaha karşı saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Marketi soymak için bisikletle gelen hırsız, giriş kapısının bağlantılarını patlattıktan sonra içeri girerek dükkanı yaklaşık 1,5 saat boyunca yavaş yavaş soydu. Yükte hafif, pahada ağır olan sigara ve benzeri malzemeleri çalan hırsız, marketin içinde bulduğu kutulara çaldıklarını tek tek istifledi. Hırsız, geldiği bisikletle çaldığı malzemeleri 4 seferde taşıyarak olay yerinden uzaklaştı.

Hırsızlık anı iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde hırsızın bisikletini park ettikten sonra market önündeki brandadan içeri girdiği, daha sonra giriş kapısının bağlantılarını patlatarak kasaya yöneldiği görülüyor. Buradan para ve değerli eşya alan şüpheli, daha sonra sigara ve maddi değeri olan malzemeleri içeriden aldığı kutulara sakin bir biçimde istifliyor. Şahıs daha sonra kapı önüne indirdiği kutuları tek tek alarak bisikleti ile taşıyor. Görüntüler, şüphelinin çaldığı malzemeleri dört ayrı seferde taşımasıyla son buluyor.

İş yeri sahibi Rahmi Özmen, “Hırsız çok rahat, sanki kendi malıymış gibi 1,5 saat boyunca uğraşıyor, malzemeleri kolilere düzenli bir şekilde istifliyor ve gidiyor. Üstelik 500 metre ilerimizde emniyet binası, hemen yanımızda da 24 saat güvenlik görevlisi var. Hiç aldırış etmeden elini kolunu sallayarak geliyor ve gidiyor” dedi.

Zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı.