Ümraniye’de cep telefonu bayisine giren kar maskeli 3 şahıs, yaklaşık 200 bin TL değerindeki cep telefonlarıyla kayıplara karıştı. Güvenlik kameralarına yakalanan şüphelilerin, işyerine girebilmek için işyeri duvarını hiltiyle deldikleri tespit edildi.

Olay, dün sabah saat 05.30 sıralarında Ümraniye’de bulunan bir cep telefonu bayisinde yaşandı. İddiaya göre, yüzleri kar maskeli 3 şahıs işyerine girebilmek için beraberlerinde getirdikleri hiltiyle duvarda büyük bir delik açtı. Ardından şüphelilerden birisi açılan bu delikten içeriye girip, işyerinin vitrin, çekmece ve deposundaki cep telefonlarını teker teker alarak dışarıdaki arkadaşlarına uzattı. Elindeki el fenerinin yardımıyla özellikle son model telefonları seçen şüpheli daha sonra açtıkları oyuktan çıkarak kayıplara karıştı. Alarm sistemi sayesinde olaydan haberdar olan işyeri sahipleri durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, parmak izi çalışması yaptıktan sonra işyerinin kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Şüphelilerin yakalanması için başlatılan soruşturma sürüyor.

Cep telefonu bayisinin sahibi Serhat Aytemis, “Bunlar 3 kişi geliyorlar ve saat 05.10’da duvarı kırmaya başlıyorlar. Dışarıdan duvarı delip içeri giriyorlar. Bizim alarm bize 05.37'de haber verdi. Yan duvardan elektrik alarak hiltiyle duvarı kırıyorlar. Daha sonra masanın üzerindeki cihazları alıyorlar, depoya girmek için camı deliyorlar. Bizim arkada bulunan cihaz deposuna girerek depoda bulunan telefonları ve iPad cihazlarını alıyorlar. Daha önceki gün de hırsızlar komşularımızın dükkanlarına girdi. Yetkililerden hırsızların bir an önce yakalanmasını istiyoruz” dedi.