Balıkesir'de kız yurdu önünde elektrik tellerine asılan ve genç bir kıza mesaj içerdiği iddia edilen gelinliğin şaka olduğu anlaşıldı. Bir evde buluşan 4 arkadaşın, birbirlerine gece boyunca ruhlar ve perilerle dolu hikayeler anlattığı, ardından içlerinden birin korkutmak için gelinlik maketi yaptıkları kaydedildi.

Kız öğrenci yurdunun önünde elektrik tellerine asılan hayalet görünümlü gelinlik maketi paniğe sebep olmuştu. Genç bir kıza mesaj içerdiği iddia edilirken, gelinliği asan kişiler olay anında tespit edilememiş ve gelinlik bomba imha uzmanlarınca fünye ile patlatılmıştı. Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olayın açıklığa kavuşması için seferber olurken, gelinliğin şaka için asıldığı anlaşıldı.

Edinilen bilgiye göre Balıkesir Üniversitesi'nde okuyan 4 arkadaş, olayın meydana geldiği Zambak Sokak'ta bir evde buluştu. Hale, Anıl, Gizem ve Melih isimli öğrenciler, sohbetin yönü ölüm ve ölüm sonrasında yaşananlara gelince çevrelerinden duydukları hikayeleri birbirlerine anlatmaya başladı. Gece boyunca gerilim filmlerini aratmayacak hikayeler anlatan gençler, Hale isimli arkadaşlarına şaka yapmak istedi. Gelinlik maketiyle Hale'yi korkutan öğrenciler, gecenin ilerleyen saatlerinde maketi evin karşısındaki elektrik tellerine asarak olay yerinden ayrıldı. Gelinlik, ertesi sabah bomba imha uzmanlarınca fünyeyle patlatıldı.

Öte yandan 4 öğrenci hakkında "toplumun huzur ve sükunetini bozma" iddiasıyla adli işlem yapılacağı bildirildi.