Melikgazi ilçesi Nuri Has Mahallesi'nde Yavuz ve Erciyes Caddelerini birbirine bağlayan kavşakta her gün bir ya da birkaç kaza olduğunu belirten esnaf, yetkililerin bir an önce önlem almalarını istedi.

Kayseri’de kapı, pencere ve dekorasyon işleriyle uğraşan Muammer Budak, ''Burada esnaflık yapıyorum. Kamera ve video kayıtlarımızda da gördüğünüz gibi, burada her gün bir ya da iki tane kaza oluyor. Yetkililerden bu olaya el atıp bu kazaları engellemelerini rica ediyoruz. İnancınız olsun can güvenliğimiz yok. Bize de bir araba gelip vuracak diye kapıdan dışarı çıkmaya korkuyoruz'' dedi.

Kavşakta ışıklı sinyalizasyon sistemi olmadığını, bu nedenle bütün araç sürücülerinin, kavşağın dönemeç olduğunu bir an için unutup süratli geldiklerini ifade eden Budak, ''Süratli geldikleri için de virajı alamayıp ya dükkanlarımıza giriyor ya arabamıza vuruyor ya da kendileri maddi hasarla karşılaşıyorlar. Ben sayın büyüklerimizden ve yetkililerden buraya bir çözüm bulmalarını rica ediyorum. Yetkililerden, burada herhangi bir can kaybı olmadan, kavşağa ışık sistemi koymalarını rica ediyorum. En son bir araç dükkanımızın önüne girdi. İş yerimin önünde çalışan elemanlarım olsaydı kaza kesinlikle ölümle sonuçlanacaktı'' ifadelerini kullandı.