İstanbul’da genç kızların çantasını silah zoruyla gasp ettikleri ileri sürülen 2 kişi, giydikleri kıyafetler sayesinde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Avcılar, Küçükçekmece ve Esenyurt civarında motosikletli gasp ve kapkaç olaylarının artması üzerine harekete geçen polis, mağdurların ifadesi doğrultusunda bölgede geniş çaplı inceleme başlattı. Önceki gece bir genç kızın çantasının daha çalınması üzerine Avcılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, verilen eşkaller üzerine inceleme yaptı. Motosikletle giden 2 kişinin verilen eşkale uyduğunu gören polis, zanlıları durdurmak istedi. ‘Dur’ ihtarına uymayan zanlılar, kaçmaya çalışırken polisler tarafından yakalandı. Gözaltına alınan S.D. (23) ve M.G. (24) suçlarını itiraf etti.

Zanlıların gasp ettiği genç kızlar ise rahat bir nefes aldı. Kafasına silah dayanarak çantası alınan Z.T., ”Yolda yürüyorduk, iki şahıs geldi. Kafama silah tutarak çantamı gasp ettiler. Korktum” diye konuştu. Uzun süre olayın şokunu üzerinden atamayan Z.T. polis ekiplerine teşekkür etti.

Çantası çalınan E.G. ise, “Kolumda çantam vardı. Bir anda gelip kolumdan çektiler. Vermemek için direndim. Aldılar ve arkadaşım peşinden koştu. Siyah montu ve şapkası vardı. Onlardan tanıdım. Çok ağladım ve çok korktum” dedi.

Adliyeye sevk edilen 2 zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.