Fatih’te iki kişinin gözleri görmeyen yaşlı bir adamı sokak ortasında döverek gasp etmesi, güvenlik kameralarına yansıdı. İzleyenleri dehşete düşüren görüntülerde hırsızlar, parasını vermek istemeyen talihsiz adamın önce cebinden parasını almaya çalışıyor, ardından da yere düşürerek darp ediyor.

Edinilen bilgilere göre olay, gece saat 01.00 sularında Fatih Unkapanı'nda meydana geldi. Yaşlı ve gözleri görmeyen bir adamı yol gösterme bahanesiyle ara sokağa götüren 3 kişi, tahlisiz adamı soymak istedi. Bu sırada şahıslardan biri yaptığından utanarak arkadaşlarının yanında ayrıldı. Diğer iki zanlı ise adamı tutup ceplerini karıştırmaya başladı. Bunun üzerine kendisini korumak için bastonu sağa sola sallamaya başlayan yaşlı adam, ne yaptıysa hırsızlardan kurtulamadı. Hırsızlar ilk denemede parasını alamadıkları adamı çelme takıp yere düşürdü. Gözleri görmeyen talihsiz adamın üzerine çullanan hırsız, adamın cebindeki 15 lirayı aldı. Sadece 15 lira için dakikalarca yaşlı adamı tartaklayan hırsızlar, imdat çığlıklarını duyan vatandaşlardan korkup kaçtı. Yaşanan bu olay ise bir güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Hırsızların kaçması ile yaşlı adamın yardımına koşan vatandaşlar, yerden kaldırarak yardım etmeye çalıştı. Vatandaşlar Esenler'e gitmek isteyen talihsiz vatandaşa bir taksi çağırarak, parasını verip gönderdi.

Yaşananlara tanık olan Selim Şahin isimli vatandaş, "Gece saat 01.00 civarındaydı. Evimde oturuyordum. Bir imdat sesine uyandım. Pencereden bakınca iki kişinin kör bir adamı gasp ettiğini gördüm. Adamı tekme tokat dövüp cebini karıştırıyorlardı. Benim bağırmamla hırsızlar kaçtı. Polisi aradım ve durumu anlattım. Ama gece 2’ye kadar beklememize rağmen gelen giden olmadı. Tabi burada şunu sormak lazım biz halk olarak canımızı kime emanet edeceğiz. Issız bir sokak olduğu için burada zaman zaman benzer olaylar yaşanıyor. Elimizden geldiğince müdahale ediyoruz. Ama polisin daha duyarlı olması gerekiyor" dedi.