Beyoğlu’nda bir markete giren yüzleri maskeli 3 hırsız 12 bin TL değerinde ürünle kayıplara karıştı. Güvenlik kameralarına yakalanan şüphelilerin Beyoğlu ve Kağıthane’de çok sayıda hırsızlık olaylarına karıştıkları ileri sürülürken bazı esnaflar korunmak için bata ve sopalarla nöbet tutuyor.

Beyoğlu’nda yüzleri maskeli 3 şüpheli bir kuruyemiş dükkanına girdi. İşyerinin kepenk kilidini kırarak içeriye giren şüpheliler içeride bulunan sigara, para ve bilgisayar kasasını çalarak geldikleri otomobille kayıplara karıştı. İşyerinin güvenlik kameralarına yakalanan şüphelilerin Beyoğlu ve Kağıthane bölgesinde çok sayıda işyerini benzer yöntemlerle soydukları ileri sürüldü. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, işyerinin güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

ESNAF HIRSIZLARDAN KORUNMAK İÇİN BALTAYLA NÖBET TUTUYOR

Hırsızlığı işyerine geldikten sonra fark eden market sahibi Veli Soylu, “Levyeyi takarak içeri girmişler. Kapıyı zorladıktan sonra içeri girip sigaraları ve malzemeleri çalarak kaçmışlar. Biz bunu kendi imkanlarımızla engellemeye çalışıyoruz. Güvenlik kameralarımız olayı görüntülemiş. Biz emniyetten geceleri devriye atmalarını istiyoruz.” dedi. Emniyetin yetersiz kaldığını ileri süren Soylu, hırsızlardan korunmak için balta ve sopalarla beklediklerini söyledi.

İşyerine hırsız giren bir başka esnaf ise, “Olayı öğrendikten sonra işyerine geldik. Bizden sonra polis geldi. Polis geç gelmiş olabilir. Olay sırasında hırsızları gören komşularımız uyarmışlar. Eğer ben o sırada burada olsaydım mallarımızı korumak için belki de o an çekip vuracaktım” dedi. Çevrede faaliyet gösteren diğer esnaflar ise Beyoğlu ve Kağıthane bölgesinde hırsızlık olaylarında artış olduğunu belirterek alınan önlemlerin yetersiz kaldığını ve bu nedenle arttırılmasını istediler.