Tuzla’da üzerlerine giydikleri değişik kurumlara ait yeleklerle inşaat alanlarından ve işyerlerinden hırsızlık yapan zanlılar önce güvenlik kameralarına, ardından polise yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Tuzla’nın çeşitli mahallelerine ve yan yollardaki firmaların bahçelerine dadanan hırsızlar, gelen şikâyetler üzerine Tuzla polisini alarma geçirdi. Hırsızlıkların olduğu işyerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen polis, üzerlerinde çeşitli iş yerlerine ve kurumlara ait yelekler olan 3 kişiye ulaştı. Polis hırsızların taktiklerini uygulayarak, üzerlerine çeşitli inşaat şirketlerine ait yelekler giyerek hırsızlık olabilecek muhtemel bölgelerde beklemeye başladı. Birkaç günlük beklemenin ardından 2 kapalı kasalı minibüs ile olay yerine gelen 3 hırsız, Tuzla Orhanlı yan yolda bulunan bir şirkete ait işyerinin deposunda kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar Tuzla Asayiş Büro Amirliği’ne getirildi. Zanlıların çok sayıda suçtan sabıkalarının olduğu belirlendi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, güvenlik kamerasına yansıyan hırsızlık olayında ise zanlıların kapalı kasa bir minibüs ile iş yerinin deposuna geldikleri görülüyor. İçerde rahat tavırlar sergileyen zanlıların, malzemeleri çalarak araçlarına koyduktan sonra olay yerinden uzaklaştıkları anlar da görüntülere yansıyor.